A

اولین قدم: خودتان را درگیر کنید

اولین و بهترین راه برای محافظت از فرزندتان در برابر آزار و اذیت سایبری این است که از همان ابتدا، به صورت فعالانه علاقه‌مندی و اهتمام خود را نشان دهید. فرزندان شما به همان اندازه که در دنیای واقعی به محبت و حمایت شما نیاز دارند، در دنیای مجازی نیز به آن نیازمندند.
به یاد داشته باشید آن‌چه که فرزند شما در معرض آن قرار می‌گیرد، به نحوه استفاده او از اینترنت و آزادی‌هایی که شما به او داده‌اید، بستگی دارد. به عنوان مثال، کودکان و نوجوانانی که در شبکه‌های اجتماعی عضویت دارند، به احتمال بیش‌تری دچار قلدری سایبری می‌شوند، تصاویر و فیلم‌های جنسی می‌بینند، اخبار و محتوای نامناسب را می‌خوانند و یا با غریبه‌ها در تماس هستند.
هم‌چنان که شبکه‌های اجتماعی بر اساس محتوایی که در آن‌ها منتشر می‌شود، برای عضویت محدودیت سنی قائل می‌شوند (مانند سن ۱۸ سال در اکانت‌های عادی اینستاگرام)، کارشناسان فانوس نیز پیشنهاد می‌کنند تا پیش از سن مجاز، دسترسی فرزندان‌تان را به شبکه‌های اجتماعی فراهم نکنید. درباره سن مجاز استفاده از شبکه‌های اجتماعی، در بخش "توصیه بر اساس سن" بیش‌تر بخوانید.

Childnet توافق نامه خانوادگی

یک راه ﻋﺎﻟﯽ ﺑﺮای ﺷﺮوع ﮔﻔﺖ‌وﮔﻮﻫﺎی ﻣﺜﺒﺖ ﺧﺎﻧﻮادﮔﯽ در ﻣﻮرد اﻣﻨﯿﺖ دیجیتال و آنلاین و ﺗﻮاﻓﻖ ﺑﺮ ﺳﺮ اﻧﺘﻈﺎرات واﻟﺪین و ﻓﺮزﻧﺪان و تعیین ﻣﺮزﻫﺎی ﺷﻔﺎف

فانوس این مستند را برای شما به فارسی ترجمه کرده است

B

سرنخ‌های بیش‌تر برای شروع گفت‌وگو

۱- اگر دیدند اتفاق وحشتناک یا بدی دارد می‌افتد، چه کار می‌توانند انجام دهند؟

مهم نیست که شما به عنوان والدین، چه میزان اقدامات احتیاطی انجام می‌دهید، زیرا مواقعی وجود خواهد داشت که کودک شما از چیزی که دیده یا تجربه کرده است، احساس آسیب، ترس یا سردرگمی می‌کند.

بنابراین با آرامش در مورد آنچه دیده‌اند، نحوه درک کردن آن و نیز کارهایی که می توانید با هم برای بهبود اوضاع انجام دهید، صحبت کنید.


۲- اگر اشتباه کنند یا کاری کنند که بعداً موجب پشیمان شود، چه کنیم؟

نکته مهم این است که در چنین شرایطی، فرزند شما با شخص مورد اعتمادی صحبت کند. سعی کنید عصبانی نشوید یا واکنش شدیدی نشان ندهید. نحوه حذف محتوا و جبران هرگونه آسیب ایجاد شده را با هم تمرین کنید. ممکن است صحبت کردن با شما برای آن‌ها سخت باشد، بنابراین به آنها بگویید که در صورت نیاز به مشاوره، همیشه می توانند به صورت حصوری یا مجازی با یک مشاور مشخص مورد اطمینان تماس بگیرند. پیدا کردن چنین مشاوری از وظایف مهم شما قبل از وقوع حادثه است.


۳- چگونه می توانند بدانند که به چه چیزی و به چه کسی در اینترنت اعتماد کنند؟

روزانه حجم انبوهی از محتوا در دنیای مجازی تولید می‌شود که اساسا ساختگی یا اغراق‌آمیز هستند. چنین مطالبی ممکن است به مخاطب فشار زیادی وارد کند که: "ببینید چه لحظات خوبی را سپری می‌کنیم!". همیشه این احتمال وجود دارد که صاحب یک حساب کاربری، دقیقا همان چیزی نباشد که می‌گوید و معمولا حقیقت زندگی افراد با ظاهر اکانت‌شان متفاوت است. پس به فرزندان‌تان بیاموزید که همیشه پیرامون آن‌چه می‌بینند، تفکر انتقادی داشته باشند، یعنی از خود بپرسند که "واقعا راست می‌گه؟!" و اگر چیزی کاملا درست و سر راست به نظر نمی‌رسد، با شما صحبت و مشورت کند. به آن‌ها بیاموزید که هرگز و تحت هر شرایطی، بدون اطلاع والدین ملاقات با فردی که به صورت آنلاین با او آشنا شده‌اید، ایده خوبی نیست.


۴- کودکان و نوجوانان چگونه می توانند دنیای آنلاین را برای دیگران و هم‌نوعان خود بهتر کنند؟

همه ما، خواه یا ناخواه ردپای دیجیتالی خود را به جا می‌گذاریم و یک انتخاب صریح داریم: این‌که نقش‌مان در این دنیا مثبت و سازنده باشد یا منفی و ویران‌گر. فرزندتان را تشویق کنید تا درباره ادبیاتی که استفاده می‌کند، مطالبی که می‌گوید و به اشتراک می‌گذارد، و این‌که چگونه می‌تواند روی دیگران تأثیر مثبت یا منفی بگذارد، تفکر کند.

جعبه ابزاری برای شما

مهم است که مکالمه با فرزندان‌تان را همیشه ادامه دهید و به آنچه آن‌ها آنلاین انجام می دهند، اهتمام بدهید.
در اینجا یک جعبه ابزار ضروری برای شما در نظر گرفته‌ایم.

فانوس این مستند را برای شما به فارسی ترجمه کرده است

همان‌طور که در دنیای واقعی، بسیاری از کودکان آسیب پذیر (مانند معلولان یا کسانی نیاز به آموزش‌های خاص دارند) در معرض تمسخر و قلدری دیگران قرار می‌گیرند، متاسفانه در دنیای دیجیتال نیز چنین حقیقت تلخی وجود دارد.
این روزها منابع اینترنتی بسیاری به چنین افرادی کمک می‌کند تا در برابر این مسائل بهتر فکر کنند و مواجه شوند.