فرد اغواگر چگونه می‌تواند فرزندان‌مان را به دام بیاندازد؟
حقایق و آمار اغواگری کودکان
داستان عشق کیلی هی‌وود
سوالات متداول
نشانه‌های سوء استفاده جنسی و اغواگری آنلاین چیست؟

A

فرد اغواگر چگونه می‌تواند فرزندان‌مان را به دام بیاندازد؟

شبکه‌های اجتماعی و محیط‌های آنلاین (در موبایل، کامپیوتر و کنسول‌های بازی نظیر پلی استیشن) مکان‌هایی هستند که فرزندان‌مان با افراد جدید آشنا می‌شوند. 
۱-
این افراد لزوما آن‌چنان که خود را معرفی می‌کنند نیستند، یعنی با عکس و هویت جعلی اقدام به ساخت اکانت می‌کنند و با برقراری روابط عاطفی با افراد کم سن و سال و کم تجربه، برایشان دام پهن می‌کنند، به این صورت که مثلا در شبکه‌های اجتماعی درخواست (دوستی) می‌دهند، سپس از آن‌ها می‌خواهند که در پلتفرم دیگری به صورت خصوصی چت کنند.

۲-
فرد اغواگر گاهی خود را هم سن قربانی معرفی می‌کند و گاهی خود را کمی بزرگ‌تر، گاهی خود را هم جنسیت قربانی معرفی می‌کند و گاهی هم از جنس مخالف. به هر حال هدف اغواگر به دست آوردن اعتماد قربانی است، به هر راهی که امکان پذیر باشد و پس از آن است که درخواست‌های خود را ارائه می‌کند.

۳-
نکته مهم این است که بسیاری از کودکان و نوجوانان، در مهارت "نه گفتن" ضعیف هستند و با آن مشکل دارند، در نتیجه این نقطه ضعف، دروازه بزرگی برای ورود به حریم خصوصی‌شان را فراهم می‌کند.

۴-
پس از این‌که این ارتباط به وجود آمد، فرد اغواگر از آن‌ها درخواست عکس یا ویدیوی جنسی می‌کند، از آن‌ها یک تماس ویدیویی یا جلسه پخش زنده (در پلتفرم‌هایی نظیر دیسکورد و توئیچ) می‌خواهد یا اصلا درخواست یه ملاقات حضوری می‌کند.

۵-
گاهی اغواگران غریبه نیستند! و در مواقع بسیاری، کودکان و نوجوانان واقعا باور می‌کنند که در یک رابطه واقعی قرار گرفته‌اند، بنابراین به راحتی اعتماد می‌کنند.

 این روزها اغواگران آنلاین بیش‌تر و و ابزارهایشان پیچیده‌تر شده‌ است، بنابراین خطرناک‌ترند. برای مثال بسیاری از آن‌ها ربات هستند و با خرید تصاویر مدل‌های خارجی یا تصاویر تولید شده به وسیله هوش مصنوعی، به راحتی اعتماد قربانیان خود را جلب می‌کنند.

اغواگری در شبکه‌های اجتماعی چگونه اتفاق می‌افتد؟
کودکان و نوجوانان دائم به دنبال راه‌های جدید برای ارتباط با یکدیگر در طیف وسیعی از دستگاه‌های هوشمند و پلتفرم‌های آنلاین هستند. بنابراین این موضوع که آن‌ها با چه کسی صحبت می‌کنند و چه چیزهایی را به اشتراک می‌گذارند، اهمیت پیدا می‌کند و ما باید به آن‌ها کمک کنیم که در این زمینه انتخاب‌های ایمن‌تر و هوشمندانه‌تری داشته باشند.

C

داستان عشق کیلی هی‌وود

D

سوالات متداول

اغواگری کودکان در محیط‌های دیجیتال چقدر رایج شده است؟

یک نظرسنجی (Hopes and Streams) از مرکز London Grid for Learning نشان داد که در میان افراد کم سن و سال، از هر ۵ نفر، ۲ نفرشان هرگز در مورد بدترین اتفاقی که در محیط‌های آنلاین برایشان افتاده است، به کسی چیزی نگفته‌اند. با در نظر گرفتن این موضوع، دانستن آمار در این مورد بسیار سخت است.

آیا اغواگران آنلاین همیشه وانمود می کنند که بچه هستند؟

یک   مطالعه    در بریتانیا توسط روانشناس کریستینا ایزورا در دانشگاه سوانسی نشان داد که اغواگران آنلاین به ندرت در ظاهر یک کودک در می‌آیند. هم‌چنین این توانایی را دارند که آن‌ها را برای یک ملاقات کمتر از یک ساعت متقاعد کنند.

این مطالعه همچنین نشان داد که اغواگری آنلاین به یک روش انجام نمی‌شود، بلکه ترفندهای مختلفی وجود دارد که کودکان به دام بیافتد. اغواگران از گفت‌وگو برای ایجاد اعتماد، منزوی کردن آن‌ها از محیط پیرامون‌شان و حذف محدودیت‌های ذهنی‌شان برای دست زدن به رفتارهای جنسی استفاده می کنند.

آیا پخش زنده و استریم‌های زنده فرزندم، خطر اغوا شدن برای او خواهد داشت؟

مطالعه ای که توسط IWF انجام شد نشان داد که تعداد زیادی از کودکانی که توسط اغواگران تحت اجبار و باج گیری بودند، مجبور شده بودند موارد آزار جنسی را از برنامه‌های پخش مستقیم و استریم‌های زنده و از طریق وب کم کامپیوتر، تبلت و تلفن های همراه پخش کنند.

این تحقیق در یک دوره سه ماهه انجام شد و توانست ۲۰۸۲ تصویر و ویدیو از آزار جنسی کودکان را که به صورت عمومی پخش شده بود، شناسایی کند. این بررسی نشان داد که ۹۸ درصد از تصاویر یافت شده، مربوط به کودکان ۱۳ ساله و کم‌تر و ۲۸ درصد مربوط به ۱۰ ساله و کمتر است. متاسفانه کوچک‌ترین قربانی فقط ۳ ساله داشته است.

اگرچه این ارقام واقعا تکان دهنده هستند، اما راه‌هایی وجود دارد که می‌توان برای اطمینان از ایمنی کودکان انجام داد تا در صورت استفاده از پخش زنده، ایمنی فرزندان‌مان حفظ شود. یکی از نکات کلیدی این است که با آن‌ها در مورد چنین خطراتی صحبت کنید. برای بچه‌های کوچک‌تر، هنگام پخش زنده در اتاق باشید یا اساسا وسیله‌های هوشمند را در سالن‌های عمومی منزل قرار دهید تا مطمئن شوید که ایمن هستند. برای پشتیبانی بیشتر، راهنمای کامل پخش زنده و vlogging ما را ببینید.

آیا فرزند من در صورت عدم استفاده از شبکه‌های اجتماعی، از شر اغواگران آنلاین در امان است؟

اگر فرزند شما در شبکه‌‌های اجتماعی فعال نیست، حتما دارای ایمنی بالاتری است و ممکن است در معرض خطر کمتری قرار گیرد. با این حال، اغواگران فقط از رسانه‌های اجتماعی برای صحبت با کودکان استفاده نمی کنند. آن‌ها از اتاق‌های چت و گفت‌وگو (مانند فرم‌ها)، جوامع و کامیونیتی‌های آنلاین، سایت‌ها و کنسول‌های بازی و برنامه‌های دوستیابی استفاده می کنند.