A

سایبربولینگ یا قلدری مجازی چیست؟

زورگویی مجازی زمانی است که شخصی با استفاده از وسایل الکترونیکی هوشمند، دیگران را مورد آزار و اذیت قرار می دهد. این اتفاق ممکن است در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها که از طریق تلفن همراه، تبلت یا کنسول‌های بازی مانند پلی استیشن قابل دسترسی هستند، اتفاق بیافتد.
گاهی اوقات قلدری مجازی می‌تواند خیلی نامحسوس اتفاق بیافتد، مثلا به اندازه حذف کردن یک نفر از یک گروه واتس اپی یا عکسی که دست جمع گرفتید و یک نفر را با برش عکس (Crop) از آن حذف می‌کنید.

مانند قلدری‌های دیگر، آزار و اذیت اینترنتی می تواند برای کودکان وحشتناک باشد و صحبت کردن در مورد آن نیز برای آن‌ها دشوار باشد.

C

۱۰ موردی که باید پیرامون قلدری مجازی بدانید

C

حقایق و آمار قلدری مجازی

طبق گزارش آفکام
۸۴ درصد از کودکان و نوجوانان ۸ تا ۱۷ سال، گفته‌اند که از طریق پیام‌های متنی در پلتفرم‌های مختلف، مورد قلدری قرار گرفته‌اند. این در حالی است که تنها ۶۱ درصد از آن‌ها، تجربه قلدری چهره به چهره (غیر مجازی) را داشته‌اند.

84%

بر اساس یک گزارش در سال ۲۰۲۱
عمدتا افراد ۱۴ - ۱۵ ساله، بیان می‌کنند که نگران برخورد با قلدری، نفرت پراکنی و ترولی آنلاین هستند.
ترولی آنلاین در زبان عامیانه به افرادی اشاره دارد که در شبکه‌های اجتماعی، پیام‌ها، تصاویر یا نظرات تحریک‌آمیز، غیرصادقانه و انحرافی را تولید و بازنشر می‌کنند تا واکنش احساسی طرف مقابل را برانگیزد یا او را وادار به بحث کردن کند.

14-15

بر اساس گزارشی دیگر  
۷۱ درصد از والدین نگران این هستند که فرزندشان مورد آزار و اذیت مجازی بگیرد، آن‌هم توسط شخصی که او را می‌شناسند. علاوه بر این، ۷۰ درصد نگران ترولی آنلاین و یا سوء استفاده غریبه‌ها هستند و ۶۶ درصد نیز نگران آزار و اذیت فرزندشان توسط سایر کودکان در فضای آنلاین هستند.

7/10

واقعیت این است که هر چه کودکان زمان  بیشتری را به صورت آنلاین بگذرانند و با آن بیش‌تر درگیر شوند، شانس بیشتری برای داشتن چنین تجارب منفی خواهند داشت. هم‌چنین حدود نیمی از کل آزار و اذیت سایبری، از طرف اشخاصی است که قربانی را می‌شناسد.