اغواگران چگونه برای فرزندانمان دام پهن میکنند؟نقش شبکههای اجتماعی چیست؟چه اقداماتی میتواند به کودکان ما کمک کند؟
فرد اغواگر چگونه میتواند فرزندانمان را به دام بیاندازد؟
شبکههای اجتماعی و محیطهای آنلاین (در موبایل، کامپیوتر و کنسولهای بازی نظیر پلی استیشن) مکانهایی هستند که فرزندانمان با افراد جدید آشنا میشوند. ۱-این افراد لزوما آنچنان که خود را معرفی میکنند نیستند، یعنی با عکس و هویت جعلی اقدام به ساخت اکانت میکنند و با برقراری روابط عاطفی با افراد کم سن و سال و کم تجربه، برایشان دام پهن میکنند، به این صورت که مثلا در شبکههای اجتماعی درخواست (دوستی) میدهند، سپس از آنها میخواهند که در پلتفرم دیگری به صورت خصوصی چت کنند. ۲-فرد اغواگر گاهی خود را هم سن قربانی معرفی میکند و گاهی خود را کمی بزرگتر، گاهی خود را هم جنسیت قربانی معرفی میکند و گاهی هم از جنس مخالف. به هر حال هدف اغواگر به دست آوردن اعتماد قربانی است، به هر راهی که امکان پذیر باشد و پس از آن است که درخواستهای خود را ارائه میکند. ۳-نکته مهم این است که بسیاری از کودکان و نوجوانان، در مهارت "نه گفتن" ضعیف هستند و با آن مشکل دارند، در نتیجه این نقطه ضعف، دروازه بزرگی برای ورود به حریم خصوصیشان را فراهم میکند. ۴-پس از اینکه این ارتباط به وجود آمد، فرد اغواگر از آنها درخواست عکس یا ویدیوی جنسی میکند، از آنها یک تماس ویدیویی یا جلسه پخش زنده (در پلتفرمهایی نظیر دیسکورد و توئیچ) میخواهد یا اصلا درخواست یه ملاقات حضوری میکند. ۵-گاهی اغواگران غریبه نیستند! و در مواقع بسیاری، کودکان و نوجوانان واقعا باور میکنند که در یک رابطه واقعی قرار گرفتهاند، بنابراین به راحتی اعتماد میکنند. این روزها اغواگران آنلاین بیشتر و و ابزارهایشان پیچیدهتر شده است، بنابراین خطرناکترند. برای مثال بسیاری از آنها ربات هستند و با خرید تصاویر مدلهای خارجی یا تصاویر تولید شده به وسیله هوش مصنوعی، به راحتی اعتماد قربانیان خود را جلب میکنند.
در کنار استفاده از ابزار فوق، از بهترین راهکارمسدودسازی سایتهای مناسب نیز استفاده کنید:
میزان تبعات تقریبا از هر پنج فرد کم سن وسالی که تصاویر برهنه از خود به اشتراک گذاشتهاند، یک نفر مورد باجگیری، آزار و اذیت قرار گرفته است. منبع
حجم خطر ۳۰ درصد از نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ ساله گفتهاند که توسط یک غریبه در محیطهای آنلاین، درخواست دوستی دریافت کردهاند. منبع
Your browser does not support HTML5 video.
یک نظرسنجی (Hopes and Streams) از مرکز London Grid for Learning نشان داد که در میان افراد کم سن و سال، از هر ۵ نفر، ۲ نفرشان هرگز در مورد بدترین اتفاقی که در محیطهای آنلاین برایشان افتاده است، به کسی چیزی نگفتهاند. با در نظر گرفتن این موضوع، دانستن آمار در این مورد بسیار سخت است.
یک مطالعه در بریتانیا توسط روانشناس کریستینا ایزورا در دانشگاه سوانسی نشان داد که اغواگران آنلاین به ندرت در ظاهر یک کودک در میآیند. همچنین این توانایی را دارند که آنها را برای یک ملاقات کمتر از یک ساعت متقاعد کنند.
این مطالعه همچنین نشان داد که اغواگری آنلاین به یک روش انجام نمیشود، بلکه ترفندهای مختلفی وجود دارد که کودکان به دام بیافتد. اغواگران از گفتوگو برای ایجاد اعتماد، منزوی کردن آنها از محیط پیرامونشان و حذف محدودیتهای ذهنیشان برای دست زدن به رفتارهای جنسی استفاده می کنند.
مطالعه ای که توسط IWF انجام شد نشان داد که تعداد زیادی از کودکانی که توسط اغواگران تحت اجبار و باج گیری بودند، مجبور شده بودند موارد آزار جنسی را از برنامههای پخش مستقیم و استریمهای زنده و از طریق وب کم کامپیوتر، تبلت و تلفن های همراه پخش کنند.
این تحقیق در یک دوره سه ماهه انجام شد و توانست ۲۰۸۲ تصویر و ویدیو از آزار جنسی کودکان را که به صورت عمومی پخش شده بود، شناسایی کند. این بررسی نشان داد که ۹۸ درصد از تصاویر یافت شده، مربوط به کودکان ۱۳ ساله و کمتر و ۲۸ درصد مربوط به ۱۰ ساله و کمتر است. متاسفانه کوچکترین قربانی فقط ۳ ساله داشته است.
اگرچه این ارقام واقعا تکان دهنده هستند، اما راههایی وجود دارد که میتوان برای اطمینان از ایمنی کودکان انجام داد تا در صورت استفاده از پخش زنده، ایمنی فرزندانمان حفظ شود. یکی از نکات کلیدی این است که با آنها در مورد چنین خطراتی صحبت کنید. برای بچههای کوچکتر، هنگام پخش زنده در اتاق باشید یا اساسا وسیلههای هوشمند را در سالنهای عمومی منزل قرار دهید تا مطمئن شوید که ایمن هستند. برای پشتیبانی بیشتر، راهنمای کامل پخش زنده و vlogging ما را ببینید.
اگر فرزند شما در شبکههای اجتماعی فعال نیست، حتما دارای ایمنی بالاتری است و ممکن است در معرض خطر کمتری قرار گیرد. با این حال، اغواگران فقط از رسانههای اجتماعی برای صحبت با کودکان استفاده نمی کنند. آنها از اتاقهای چت و گفتوگو (مانند فرمها)، جوامع و کامیونیتیهای آنلاین، سایتها و کنسولهای بازی و برنامههای دوستیابی استفاده می کنند.
نشانههای سوء استفاده جنسی و اغواگری آنلاین چیست؟
اگر شخصی برای مقاصد جنسی، فرزند شما را به صورت آنلاین هدف قرار دهد، ممکن است قربانی تا مدتها چنین چیزی را به عنوان سوء استفاده تشخیص ندهد. فرد اغواگر ممکن است به آنها احساس خاص بودن بدهد یا ممکن است بچه بزرگتری باشد. متأسفانه، به احتمال بالایی کودکانی که به این صورت مورد آزار و اذیت قرار میگیرند، به دنبال کمک فوری نیستند، بنابراین مهم است که برای اقدام موثر و به هنگام، به نشانههای سوء استفاده جنسی توجه کنید. علائم می تواند شامل موارد زیر باشد: تغییر در رفتار عمومیآگاهی از مسائل نامناسب (برای سن آنها) که مربوط به بزرگسالان استشب ادراریاجتناب از حضور در موقعیتهای اجتماعیمصرف الکل یا مواد مخدرغیبت های بیدلیل در مدرسه مهم است که مراقب تغییرات دیگری باشید که ممکن است نشانههایی از انواع دیگر اغواگری آنلاین نیز باشد. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد: فالوورها، دوستان یا تعاملات آنلاین غیر معمول و عجیبچندین حساب در برنامهها، ایمیلها، شبکههای اجتماعی و پلتفرمهاوسایل غیرقابل توضیحی که در اختیار دارند نشانههای عمومی زیر نیز میتواند ناشی از افتادن در دام اغواگری باشد: تمایل به صرف زمان بیشتر و بیشتر در اینترنتپنهان کاری در مورد اینکه با چه کسانی به صورت آنلاین صحبت میکنند و چه سایت هایی را مرور میکنند.وقتی به رایانه یا موبایلشان نزدیک میشوید، صفحه نمایش را تغییر دهند.استفاده از ادبیات جنسی و جنسیت زده.بی ثباتی عاطفی و گرههای روحی.
خیر! علاوه بر انجام مراحل بالا، نکات زیر را همواره در نظر بگیرید:
تمامی ابزارها، در عین اثربخشی و هوشمند بودن، نمیتوانند پوشش کاملی ایجاد کنند. مطمئنترین گزینه نظارت با چشمانتان است!
بخش منابع و راهنماها دربردارنده اطلاعات مفید و کارشناسی است که در کنار تنظیمات کنترلی، بسیار مفید و اثر بخش است.
سیستمهای عامل دائما در حال به روز رسانی هستند. همواره تنظیمات کنترلی خود را با فانوس به روز کنید.